Skip to the content

MIJN BETEKENIS VAN SPIRITUEEL


“Ik heb niets met spiritualiteit hoor", "Ik ben daar te rationeel voor", “Spiritualiteit dat is zo zweverig”

Spiritualiteit... het lijkt nog steeds ergens een taboe te zijn. Persoonlijk vind ik dit erg jammer omdat het helemaal niet nodig is. Het hoeft niet zweverig te blijven, het hoeft ook niet zozeer met Geloof te maken te hebben. Hooguit met geloof in jezelf.

Ik ben van mening dat iedereen van oorsprong spiritueel is. Waarom? Ik zal het proberen uit te leggen.

In het woord spiritueel zit het Engelse woord spirit en dat betekent geest. De betekenis van geest is: het denkend, voelend en willend deel van de mens [dikke van Dale]. Ik noem dit je eigen bewustzijn, bewust jezelf zijn, bewust van jezelf zijn. Je pure ik zijn.


Spiritualiteit heeft voor mij dan ook te maken met:

♡ ZIJN, jezelf zijn

♡ ZIJN wie je werkelijk bent

♡ In verbinding ZIJN met jezelf

♡ In contact ZIJN met wie je werkelijk bent.

♡ Leven vanuit onvoorwaardelijke liefde, vanuit je hart


Is spiritualiteit dan nog steeds zo vreemd? Als je gewoon echt jezelf wilt zijn en in verbinding wilt blijven met je echte pure ik zijn. Geloven in en vanuit jezelf…

En daarbij geloof ik ook dat alles met elkaar in verbinding staat. Je ontmoet niet zomaar bepaalde mensen, situaties overkomen je niet zomaar… alles gebeurt met een reden. En die reden is niet altijd direct duidelijk.

Het komt vaak genoeg voor dat we ons pure zelf door de jaren heen zijn verloren en meer vanuit een aangeleerde strategie zijn gaan leven. Steeds vaker vragen mensen zich op een latere leeftijd af ‘Wie ben ik nu eigenlijk en wat wil ik nu eigenlijk?’. Op zo’n moment probeer je weer in verbinding te komen met jezelf.

Hoe dichter je bij jezelf blijft, bij je pure ik, hoe krachtiger je bent. Je laat je authentieke ik zien, je handelt vanuit je zijn en vanuit je hart. Het kost je geen energie. Jij bent jouw krachtige ik.

En dit is wat ik kinderen ook graag mee geef, want:

Ik droom van een wereld waar jij kan zijn zoals jij bent.

Puur vanuit je zijn.

 

Zit je kind op dit moment niet zo lekker in zijn of haar vel? 
Zie je dat je kind het op dit moment lastig heeft?

Wil jij niets liever dan je kind weer helemaal happy zien?

Ik help graag om je kind weer volledig in zijn of haar kracht te zetten.