Skip to the content

MIJN SECRET


Ik kan me het nog zo goed herinneren dat een collega aan me vroeg of ik zin had om mee te gaan naar een retraiteweek en het thema was loslaten. Het was mijn eerste retraite en ja, ik had iets los te laten om weer ruimte te krijgen. In 2005 had ik een miskraam en het verlies van dit kindje liet mij niet los. En ons kinderwens was zo groot. Het verdriet bleef heersen. Reden genoeg om twee jaar later een sapvasten kuur te doen tijdens een retraite.

Op maandag kwamen we aan bij een heel mooi wit gebouw, midden in de natuur en omgeven met water. De rust en sereniteit was direct voelbaar. Ik kreeg een kamer met een mooi uitzicht op het water. Mijn retraite kon beginnen.

OVER THE SECRET

Iedere dag hadden we een programma, maar wat ik met jullie wil delen is mijn ervaring met The Secret. Misschien ken je het boek of de film. The Secret gaat over gedachten, gevoelens en de wet van de aantrekkingskracht. Dat wat je denkt, bewust of onbewust, trek je aan. Jouw gedachten veroorzaken jouw gevoel en je krijgt precies wat je voelt. Dus je trekt aan waar je op gefocust bent met je gedachten en gevoel. Ik kreeg de film te zien en om heel eerlijk te zijn vind ik de film te Amerikaans ingestoken, niet mijn ding! Dus ik haalde eruit wat mij aantrok: trek de dingen aan die jij graag wilt, dat wat mag komen en mag gebeuren. Ze noemen het ook manifesteren, een veel voorkomende term in deze tijd. Voor mij was het toen helemaal nieuw voor me en misschien voor jou nu ook. Dus hoe kun jij nu aan de slag gaan?


Visualiseer! Oefen je toekomst!

Ik begon toen met een groot vision bord te maken, met spreuken, plaatjes van wat en hoe ik het wilde. Op deze manier vroeg ik het ook aan het universum. Ik heb me suf gezocht naar een foto van mijn vision bord om het met je te delen, maar ik kan het helaas niet meer vinden. Uiteraard had ik een wieg met een baby geplaatst met engeltjes erom heen die moesten zorgen voor de bescherming van de kinderen, een jaren dertig huis in een nieuwe stijl en spreuken als goede gezondheid, plezier, liefde… Ik gaf het bord een plaats waar ik het iedere dag kon zien en iedere dag keek ik er met aandacht naar en stelde me voor dat het er allemaal al was in mijn leven en hoe dat voelt.

Visualiseer! Zie het, voel het, want hiermee begint jouw actie.


En…. In 2009 kwam mijn vision bord uit, onze dochter Faya werd geboren en ons nieuw jaren 30 huis wat we met een architect hebben ontworpen, werd opgeleverd. Mijn secret kwam uit, door aandacht en geduld!

Ik geloof echt en ik ervaar het iedere keer weer, dat je gedachten heel krachtig zijn en daarmee realiseer en creëer je de dingen die je op je pad wilt hebben. Wil jij ook graag wensen en dromen realiseren, probeer het dan eens met deze methode? Het is ook een leuke opdracht om dit samen met je kind te doen!

O ja en gebruik het woordje niet NIET, want dat kent het universum niet. En voor wat betreft mijn retraite-ervaring… ik kijk er met heel veel plezier naar terug en mijn wens is om een keer een retraite in het buitenland te doen.


"Verbeelding is alles! Het is een vooruitblik van alles wat jij in het leven aantrekt." Albert Einstein

 

Zit je kind op dit moment niet zo lekker in zijn of haar vel? 
Zie je dat je kind het op dit moment lastig heeft?

Wil jij niets liever dan je kind weer helemaal happy zien?

Ik help graag om je kind weer volledig in zijn of haar kracht te zetten.